AIESEC

Η AIESEC δίνει τη δυνατότητα στους νέους να είναι η αλλαγή και να δημιουργήσουν αντίκτυπο, μέσα από διαπολιτισμικές ανταλλαγές εθελοντισμού, επιχειρηματικότητας ή επαγγελματικής εργασίας

Η Παγκόσμια Αγκαλιά δεν μπορούσε να λείπει από την πηγή τόσης ενέργειας!

Μια ξεχωριστή βραδιά με παραδοσιακούς χορούς, συζητήσεις και προτάσεις των εθελοντών, ενισχύοντας τις αξίες της ισότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των ανθρώπων χωρίς σύνορα!

Ο δημόσιος διάλογος των νέων σπουδαστών εθελοντών διαθέτει κοινή ηθική γλώσσα στηρίζοντας τα θεμέλια της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο.
Η Παγκόσμια Αγκαλιά έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους οι σπουδαστές, που μας μετέφεραν την κουλτούρα της χώρας τους, ο καθένας ξεχωριστά.

Μερικά λόγια από τους πρωταγωνιστές.

Νεφέλη :
Καλησπέρα σας κυρία Ευγενία ή “Miss Evgenia” όπως σας αποκαλούσαν οι αγαπημένοι μας εθελοντές! Σήμερα, μία εβδομάδα μετά την αναχώρηση και του τελευταίου μας εθελοντή έλειξε και η δική μου πρακτική εμπειρία και ήρθε η ώρα να σας ευχαριστήσω και επίσημα για όλα όσα κάνατε για εμάς και τους εθελοντές μας! Ευχαριστούμε πάρα πολύ λοιπόν για ακόμη μια φορά, και σας ευχαριστώ κι εγώ προσωπικά για το έργο που κάνετε, στο οποίο πιστεύω ακράδαντα και υποστηρίζω όπου βρεθώ! Το γεγονός ότι μας υποστηρίξατε σε τόσο μεγάλο βαθμό και με όποιο τρόπο μπορούσατε δείχνει ότι υπάρχουν άτομα που κατανοούν τα πιστεύω και τις αξίες μας, και πρακτικά στηρίζουν τις ενέργειες μας. Χωρίς την αρωγή και το υπόβαθρο που μας δίνεται από την Παγκόσμια Αγκαλιά, η πίστη της ομάδας μας και η δύναμη να συνεχίζουμε να δίνουμε τον χρόνο μας και την ενέργειά μας στα προγράμματα που οργανώνουμε, θα είχαν φθήνει σίγουρα!
Ο τρόπος με τον οποίο αγκαλιάσατε τους εθελοντές μας, είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο αγκαλιάσατε την ομάδα μας από τη στιγμή που την γνωρίσατε και ακόμα εμένα την ίδια από την πρώτη μας συνάντηση. Η Αγκαλιά σας είναι πράγματι Παγκόσμια και το αποδείξατε με τον πιο αληθινό τρόπο.
Nefeli Kriona
Μέλος του προγράμματος “Global Volunteer”
Incoming Global Volunteer Team Member

AIESEC in Greece 2018-2019


Μιχαέλα:
“Πρώτη φορά φέτος η AIESEC του Βόλου φιλοξένησε εθελοντές από διάφορα μέρη του κόσμου. Για να γίνει ομως αυτό χρειάστηκαν να δουλέψουν τα παιδιά που είναι μέλη του οργανισμού και να βρουν διάφορους φορείς στους οποίους οι εθελοντές μας μπόρεσαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία. Ένας πολύ σημαντικός οργανισμός ο οποίος βοήθησε αρκετά στην προσπάθεια αυτή της AIESEC ήταν η παγκόσμια αγκαλιά. Η κυρία Ευγενία, μέλος και ιδρύτριά της, ήρθε αμέσως σε επαφή με τον οργανισμό μας, προτείνοντας δραστηριότητες με τις οποίες οι εθελοντές μας θα μπορούσαν να γνωρίσουν καλύτερα τον Βόλο, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας. Έτσι, μας βοήθησαν να βρούμε τον χώρο στον οποίο φιλοξενήθηκε το global village, ένα γεγονός στο οποίο όλοι οι εθελοντές παρουσίασαν κάτι ιδιαίτερο της χώρας τους, και έτσι μπορέσαμε να δοκιμάσουμε φαγητά, τελείως διαφορετικής κουζίνας από τη δική μας, να χορέψουμε με μουσικές που δεν ξανάκουσαμε, και να γελάσουμε με τις περίεργες συνήθειες κάθε χώρας. Ο τελευταίος ενάμισης μήνας άλλαξε αρκετά τον τρόπο σκέψης όλων των εθελοντών και των μελών της AIESEC, καθώς μέσω της εμπειρίας αυτής καταφέραμε να γνωριστούν και να συνυπάρξουν οι κουλτούρες και οι ιδέες μας, να δημιουργήσουμε μια ομάδα με έναν κοινό σκοπό, και τελικώς να καταλάβουμε πως οι διαφορές στην κουλτούρα μας είναι αυτές που θα οδηγήσουν στην επίτευξη ενός μεγαλύτερου στόχου.”
Ελπίδα:
“Πριν από περίπου δύο μήνες ήρθαν στο Βόλο για πρώτη φορά κάποιοι εθελοντές μέσω ενός προγράμματος της AIESEC από το Μαρόκο, την Ινδία και την Ουκρανία. Η προσωπική μου επαφή με τα άτομα αυτά ήταν καθημερινή και ιδιαίτερα στενή διότι φιλοξένησαν για τις έξι εβδομάδες που διαρκούσε το πρόγραμμα μία κοπέλα από την Ουκρανία. Με τους υπόλοιπους εθελοντές έκανα παρέα και με κάποιους συνεργάστηκαμε για την πραγματοποίηση κάποιων από τα εργαστήρια που έκαναν στους φορείς που εργάζονταν. 
Η σχέση που αναπτύξαμε ήταν από την αρχή φιλική, καθώς όλοι είχαμε τη διάθεση να γνωριστούμε και να δείξουμε την πατρίδα μας και τις συνήθειες μας στους άλλους. Με τον καιρό όμως η σχέση μας έγινε πολύ πιο στενή γνωρίζαμε κάθε μέρα ο ένας την κουλτούρα του άλλου από μικρά, απλά, καθημερινά πράγματα όπως το φαγητό και η διασκέδαση, ενώ παράλληλα άρχιζαν οι συζητήσεις μας να βαθαινουν, να γίνονται πιο ουσιαστικές και να συζητάμε για θέματα όπως η εκπαίδευση, η οικονομία, ο ρατσισμός και η μετανάστευση και ο τρόπος που αντιμετωπιζονται τέτοια θέματα στις χώρες μας. Οι περισσότεροι από τους εθελοντές ήταν δραστήρια άτομα με ενδιαφέροντα που πρόθυμα μοιράστηκαν με εμάς αλλά και με τα παιδιά στους εκπαιδευτικούς φορείς που εργάζονταν. Ο καιρός πέρναγε και η φιλία μας με τους εθελοντές μεγάλωνε, η οικειότητα που πλέον είχαμε μας έκανε να είμαστε πολύ πιο άνετοι μεταξύ μας και η παρέα που κάναμε μαζί τους να μη διαφέρει από από αυτήν που κάναμε με τους περισσότερους φίλους μας. Βλέποντας κάποιους από αυτούς στο χώρο εργασίας τους είδα τους μικρούς μαθητές να ξεπερνούν τη δυσκολία της επικοινωνίας αφού για πολλούς δεν υπήρχε μια κοινή γλώσσα και να παίζουν, να χορεύουν και να απορροφούν πληροφορίες για την κουλτούρα των εθελοντών με χαρά και εντυπωσιακή ευκολία. Για τη μικρή κοινωνία του Βόλου η ύπαρξη των εθελοντών κάποιες φορές περναγε απαρατήρητη, αρκετές φορές όμως ρώτησαν εμάς που μας άκουγαν να εναλλασουμε από ελληνικά σε αγγλικά τις συζητήσεις μας αλλά και τους ίδιους που τους έβλεπαν να μιλάνε αγγλικά σε μη τουριστικά μέρη, για ποιο λόγο βρίσκονται στο Βόλο, με τι ασχολούνται και πως έχουν φτάσει εδώ.
Η ύπαρξη των εθελοντών στην πόλη μας έφερε μία αλλαγή, αρχικά σε εμάς που ειμασταν μαζί τους καθημερινά αφού πλέον έχουμε φίλους που κρατάμε την επικοινωνία μας σε διάφορες χώρες του κόσμου, αλλά και στους μικρούς μαθητές που τους γνώρισαν καθώς και στην τοπική κοινωνία όπως είναι οι δάσκαλοι που συνεργάστηκαν μαζί τους, οι πολίτες που τυχαία συζήτησαν μαζί τους, οι φίλοι μας που τους γνώρισαν λίγο ή πολύ και ο μπάρμαν στο μαγαζί που συχνάζουμε. Απλοί άνθρωποι που μέσα στη ρουτίνα μας είχαμε μια ευχάριστη ανάταραχη για ενάμιση μήνα, ήρθαμε σε επαφή με άτομα που πλέον αγαπάμε και με ιδέες που ίσως κάποια στιγμή να μας φανούν χρήσιμες ή και να μη μας χρειαστούν ποτέ και απλά να είδαμε μια διαφορετική πραγματικότητα.”
Elpida-Christiana Thanou

Γιώτα:

Καλησπέρα,

μιας και επιτέλους βγήκα σε άδεια από τη δουλειά και έχει ηρεμήσει λίγο η καθημερινότητά μου, γράφω αυτό το email για να ευχαριστήσω προσωπικά την Παγκόσμια Αγκαλιά που βοήθησαν με τόση χαρά να γίνει η εμπειρία των πρώτων μας εθελοντών καλύτερη.

Αρχικά θα ήθελα να πω οτι ήταν μια τόσο πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς τους ίδιους σαν AIESEC Βόλου, που βρεθήκαμε από την πλευρά της οργάνωσης μιας εμπειρίας, παρ’όλο που το έχουμε ζήσει οι περισσότεροι στο εξωτερικό ως συμμετέχοντες. Η διοργάνωση και η εκτέλεση της εμπειρίας ήταν κάτι πολύ challenging αλλά και πολύ διασκεδαστικό ταυτόχρονα και ήμασταν ιδιαίτερα έκπληκτοι και χαρούμενοι που βρέθηκαν άνθρωποι που μας υποστήριξαν σε όλο αυτό και πραγματικά πίστεψαν σε αυτό που πρεσβέβουμε.

Με αφορμή το Global Village, θα ήθελα να πω ότι εκεί πραγματικά κατάλαβα ότι το χαιρόσασταν και εσείς και δεν μπορείτε να φανταστείτε πως αισθανόμασταν όταν σας βλέπαμε όλους να αλληλεπιδράτε τόσο όμορφα και εύκολα με τους εθελοντές. Ένα από τα οράματά μου ως πρόεδρος του τομέα των Εισερχόμενων Εθελοντών, και αυτό που με οδήγησε να θέλω να φέρω τον τομέα στον Βόλο, είναι να δω την κοινωνία του Βόλου να αλληλεπιδρά με τις άλλες κουλτούρες σα να είμαστε όλοι ένα, και αυτό ακριβώς ήταν που μας προσφέρατε στο Global Village αλλά και γενικά μέσω όλης της συνεργασίας μας.

Ευχαριστούμε πολύ.
Με εκτίμηση,
Γιώτα Λαζάρου
Υπεύθυνη του προγράμματος “Global Volunteer”
Incoming Global Volunteer Vice President

AIESEC in Greece 2018 -2019

Κέντρο Προτιμήσεων Απορρήτου

Απολύτως απαραίτητα

Είναι απολύτως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ιστοχώρου. Αφορούν τις ρυθμίσεις του ιστοχώρου που τον εμφανίζουν σωστά στον υπολογιστή σας

wordpress_logged_in, wordpress_sec, wordpress_test_cookie, wp-settings1, wp-settings-time, qtrans_front_language

Συσκευής

Αφορούν πληροφορίες της συσκευής σας, της ζώνης ώρας, της διεύθυνσης ΙΡ, των σελίδων που επισκέπτεστε.

_ga, _gid, _gat, woocommerce_cart_hash, PHPSESSID, wp_woocommerce_session, gadwp_wg_default_dimension, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_swmetric, gdpr

Τρίτων

Παρέχουν δεδομένα στην Google analytics για την πληροφόρησή μας σχετικά με την συμπεριφορά σας σε διαφημιστικές καμπάνιες και στόχους πωλήσεων

1P_JAR, APISID, HSID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID

Pin It on Pinterest

Share This