Παγκόσμια Αγκαλιά στην Εθνική Ομάδα μπάσκετ Κωφών Γυναικών

Οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Αγκαλιάς, νοιώθουμε ευτυχισμένοι, μπροστά στον άθλο της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ Κωφών Γυναικών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λούμπλιν της Πολωνίας.
Συγχαρητήρια σε όσους υλοποίησαν τα όνειρά μας, στις αθλήτριες στους παράγοντες και ιδιαίτερα στην προπονήτρια Αθηνά Ζέρβα που είναι και πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής επιχείρησης Συλλογικής & Κοινωνικής Ωφέλειας «Παγκόσμια Αγκαλιά».

Η υποδοχή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας εθνικής ομάδας μπάσκετ κωφών γυναικών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο. Είμαστε στην κορυφή του κόσμου!

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λούμπλιν της Πολωνίας, πρόκειται για την τρίτη διαδοχική επιτυχία μετά τα χρυσά μετάλλια στο Ευρωμπάσκετ της Θεσσαλονίκης το 2016 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σαμψούντα της Τουρκίας το 2017.

Η «Παγκόσμια Αγκαλιά» θα είναι πάντα δίπλα σας.
Συγχαρητήρια Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες.

Αθηνά Ζέρβα: «Τα κορίτσια μου είναι θησαυρός, άξιες θαυμασμού»

Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στα γήπεδα του μπάσκετ, αγωνίστρια από τη φύση της η ίδια, δεν θα μπορούσε παρά οι ομάδες της να έχουν έντονο το χαρακτηριστικό της μαχητικότητας. Η Αθηνά Ζέρβα, προπονήτρια της Εθνικής Κωφών Γυναικών που πρόσφατα πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Πολωνία, μίλησε στο «Εθνοσπόρ» για τα κορίτσια που έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες: «Πρέπει να ξέρετε πως όλο αυτό δεν είναι πυροτέχνημα, υπάρχει μια υποδομή αρκετών ετών. Θυμίζω πως το 2016 πανηγυρίσαμε το Πανευρωπαϊκό, το 2017 είχαμε Ολυμπιακό μετάλλιο και φέτος το Παγκόσμιο» δηλώνει και προσθέτει: «Αποδείξαμε πως δεν χρειάζεται να ακούς για να μάθεις και να παίξεις μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Είμαστε μια δεμένη ομάδα, σαν οικογένεια. Περάσαμε πολλά, μαζί στα καλά, μαζί στα δύσκολα. Είναι θησαυρός αυτά τα παιδιά. Εξαιρετικές αθλήτριες, επιστήμονες, σύζυγοι, μητέρες, άξιες θαυμασμού, τα καταφέρνουν σε όλα, είμαι τόσο υπερήφανη για αυτές…».

Για την επικοινωνία μαζί τους λέει: «Το πρώτο διάστημα η επικοινωνία βασιζόταν κυρίως στην ανάγνωση μέσω χειλιών, μιλούσα αργά προκειμένου να της βοηθήσω να διαβάζουν όσα έλεγα. Μπήκα σταδιακά στη διαδικασία να μάθω τη νοηματική, οι βασικές σπουδές της οποίας είναι τέσσερα χρόνια. Ξέρεις, όμως, υπάρχει και η γλώσσα του μπάσκετ που είναι παγκόσμια. Πλέον με τα κορίτσια μιλάμε με τα μάτια».

Η 6η Ιουλίου, η μέρα που η Εθνική μας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί, ήταν ξεχωριστή και προσωπικά για την Αθηνά: «Ήταν σημαδιακή ημερομηνία, καθώς είχαν γενέθλια τόσο η κόρη μου όσο και ο σύζυγος μου, όλα πήγαν καλά, οπότε η χαρά μου ήταν τριπλή».

Για προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετώπισε η ομάδα εξηγεί: «Η έλλειψη πόρων είναι ένα χαρακτηριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Ομοσπονδίες όπως η δική μας. Υπήρχαν φορές που υπήρχε δυσκολία παροχής σε ό,τι θέματα μπορείς να σκεφτείς: φαγητό, ταξίδια, διαμονές… Το τελευταίο διάστημα είμαστε τυχεροί, η στήριξη της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια υπήρξε καθοριστική και θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον κόουτς Γιώργο Καλαφατάκη, εκπρόσωπο της εταιρείας για τη στήριξή τους. Το να πάνε 36 άτομα αποστολή, γυναίκες, άνδρες, στην Πολωνία σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν είναι κάτι εύκολο για τα ταμεία μιας μικρής Ομοσπονδίας όπως η δική μας». Η Αθηνά Ζέρβα καταλήγει: «Θέλω να πω ένα μεγάλη ευχαριστώ σε συνεργάτες μου, τον Δημήτρη Μέξη, τη Μάρθα Αργυρίου, τη φυσικοθεραπεύτρια Νάνση Τσιούλη, που προσέφεραν ως εθελοντές αφιλοκερδώς όπως όλοι μας τις υπηρεσίες τους. Θέλω να υποσχεθώ πως η προσπάθειά μας θα έχει και συνέχεια».

Κέντρο Προτιμήσεων Απορρήτου

Απολύτως απαραίτητα

Είναι απολύτως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ιστοχώρου. Αφορούν τις ρυθμίσεις του ιστοχώρου που τον εμφανίζουν σωστά στον υπολογιστή σας

wordpress_logged_in, wordpress_sec, wordpress_test_cookie, wp-settings1, wp-settings-time, qtrans_front_language

Συσκευής

Αφορούν πληροφορίες της συσκευής σας, της ζώνης ώρας, της διεύθυνσης ΙΡ, των σελίδων που επισκέπτεστε.

_ga, _gid, _gat, woocommerce_cart_hash, PHPSESSID, wp_woocommerce_session, gadwp_wg_default_dimension, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_swmetric, gdpr

Τρίτων

Παρέχουν δεδομένα στην Google analytics για την πληροφόρησή μας σχετικά με την συμπεριφορά σας σε διαφημιστικές καμπάνιες και στόχους πωλήσεων

1P_JAR, APISID, HSID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID

Pin It on Pinterest

Share This